Vragen

U kunt uw afspraak tot 24 uur van te voren kosteloos telefonisch of per e-mail afzeggen of verplaatsen. Mocht u niet 24 uur van te voren uw afspraak hebben afgezegd of verplaatst, dan zijn wij genoodzaakt de voor u gereserveerde tijd in rekening te brengen. Dit is omdat we dan niet meer in de gelegenheid zijn om een andere patiënt te plaatsen op de voor u gereserveerde tijd.

In onze praktijk voeren assistentes gedelegeerde taken uit. Als de tandarts de assistente bekwaam acht, dan mag zij bepaalde handelingen onder bepaalde voorwaarden en onder toezicht van een tandarts uitvoeren. De assistentes doen onder andere controles, röntgenfoto’s maken, verdoven, sealen bij kinderen, orthodontie controles, voorbereidend werk bij kroon-en brugwerk, bleken en gebitsreiniging. 

Als u geen handelingen wil laten uitvoeren door een assistente maar alleen door een tandarts dan kunt u dit van te voren aangeven, zodat wij met het inplannen van uw afspraken hier rekening mee houden.

Wij kunnen uw tanden op 2 manieren bleken. Daarom wordt er voorafgaand aan het bleken een afspraak gemaakt om te kijken of de methode voor u geschikt is. 

En of uw tanden en tandvlees gezond zijn, vrij van gaatjes en lekkende vullingen.

Wij voeren ook behandelingen uit die het gebit en het aangezicht kunnen verfraaien. Dit kan zijn tot het overnieuw maken van een vulling tot het uitgebreid opknappen van de voortanden zoals bijvoorbeeld met facings en kronen. In combinatie met het tandtechnisch laboratorium waar wij mee samen werken zijn wij in staat om zeer mooie resultaten te behalen. Vraag de tandarts naar de mogelijkheden die voor u geschikt zijn.

Een klikprothese is een prothese die zo is aangepast dat deze vast “ klikt” op implantaten die in de kaak geplaatst zijn. Vaak wordt een klikprothese in de onderkaak gemaakt, omdat een prothese in de onderkaak minder houvast heeft maar een klikprothese kan ook voor de bovenkaak gemaakt worden. Om te beoordelen of een klikprothese voor u geschikt is, is het het beste om een afspraak te maken met de tandarts. De tandarts kan zo beoordelen of uw mond en kaak geschikt is voor implantaten.

Wij bieden u ook de mogelijkheid om een missende tand of kies te vervangen door middel van een implantaat. De behandeling bestaat dan uit het plaatsen van een implantaat in de kaak op de plek waar de tand of kies mist en op het implantaat wordt dan een kroon gemaakt. Om te beoordelen of een implantaat bij u mogelijk is, is het belangrijk om een afspraak te maken met de tandarts. De tandarts kan dan beoordelen of uw mond en kaak geschikt zijn voor het plaatsen van implantaten.

Angstige patiënten zijn bij ons ook van harte welkom. Wij nemen bij angstige patiënten extra de tijd om de angst beheersbaar te maken. Leuk zal een tandartsbezoek nooit worden maar wij proberen de angst wel beheersbaar voor u te maken.

Vanaf 2 tot 3 jarige leeftijd is het melkgebit compleet en is het zinvol om uw kind mee te nemen naar de tandarts. Een eerste bezoek aan de tandarts wordt vaak als een spannende gebeurtenis ervaren. Meestal gaat het kind al mee als de ouders voor controle komen, zo kan het kind wennen aan de omgeving. Daarna wordt het bezoek opgebouwd naar uiteindelijk het kijken in de mond. Soms gaat dit snel, soms gaat dit wat langzamer.

Wij streven ernaar om u dezelfde dag nog te behandelen. Als u ’s morgens meteen belt heeft u de grootste kans dat u dezelfde dag nog gezien wordt door een tandarts.

Veel patiënten gebruiken medicijnen op voorschrift van de huisarts of een specialist. Bij een tandarts bezoek is het van belang dat de tandarts dat weet omdat dit soms voorzorgsmaatregelen vereist bij bepaalde behandelingen. Een voorbeeld is het trekken van een aantal kiezen terwijl er bloedverdunners worden gebruikt. En bij het uitschrijven van een recept kan de tandarts rekening houden met medicijnen die al gebruikt worden. Het is belangrijk bij elk bezoek aan de tandarts veranderingen in het medicijn gebruik te melden.