Behandeling van gaatjes

 

Als er gaatjes zijn ontstaan in het gebit dan is het van belang om deze gaatjes op te vullen. Een gaatje is vaak zacht geworden tandweefsel dat door bacteriën geinfecteerd is. Dit zachte weefsel wordt met een boor verwijderd zodat de vulling kan hechten aan schoon, hard tandweefsel. Na het uitboren van het zacht, door bacteriën geinfecteerd weefsel wordt het gaatje weer opgevuld. 
Over het algemeen worden de gaatjes opgevuld met witte vullingen(composiet). Dit is in meerdere kleuren verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een kleur bij zit die op uw eigen tandkleur lijkt waardoor de vulling het minste opvalt.

 

Een witte vulling wordt door middel van een “plaktechniek” (prime & bonden) aan de tand of kies bevestigd en gaat zo een hechting aan met de eigen tand of kies.Voor deze plaktechniek is het van belang dat de omgeving van het gaatje droog is, dit bereiken we door wattenrollen in de mond aan te brengen of een rubber lapje(rubberdam) te gebruiken. Ook brengen we een vormpje of bandje aan bij het gaatje zodat de vulling een mooie vorm krijgt. Na het aanbrengen van het vormpje of bandje wordt het gaatje voorbewerkt met de plaktechniek waarna de laatste vloeistof wordt uitgehard met een blauwe lamp (UV-lamp). Na de plaktechniek wordt het vulmateriaal aangebracht in laagjes van ong. 2mm. Na ieder laagje wordt het uitgehard met de UV-lamp.

 

Als het gaatje helemaal vol zit dan wordt het bandje of vormpje verwijderd en wordt de vulling afgewerkt door middel van verschillende boortjes.Als laatste wordt gecontroleerd hoe het dicht bijten gaat, of de vulling niet te hoog is. Dit controleren we met een carbonpapiertje(articulatiepapier).

 

Mondzorg Wervershoof is gesloten.

Wij volgen daarmee het advies van het RIVM  en de tandheelkundige beroepsvereninging.

Alle geplande afspraken in deze periode zijn of worden geannuleerd.

Uitsluitend voor spoedgevallen zijn wij bereikbaar

Maandag t/m Vrijdag  van 10.00 tot 12.00 uur.

Voor spoedgevallen buiten deze uren kunt u bellen 

0226-360229

Bedankt voor uw medewerking,

Namens het team van Mondzorg Wervershoof

 

Websiteinstellingen
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg